Meer informatie over gebolleerde eindrollen

Weet u wat een gebollleerde eindrol is of heeft u daar nog nooit van gehoord? Wij vertellen in dit blog wat het precies is en wat u er mee kunt doen. Wat zijn de toepassingen van de gebolleerde eindrol? Er zijn veel verschillende soorten eindrollen, ieder met andere toepassingen. De naam geeft het al een beetje weg, gebolleerde eindrollenhebben een afschuining. Lees nu verder.

Waarvoor heeft u een gebolleerde eindrol nodig?

Waar zorgt deze afschuining dan voor? Ze voorkomen scheefloop wat te herkennen is aan bijvoorbeeld de transportband die scheef over de rol loopt. De transportband kan ook beschadigd zijn door het schuren of tijdens het transporteren. Wellicht is er wel wat materiaal gemorst. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan asymmetrische belading, verkeerde bandspanning een verontreinigde transportband of onjuist afgestelde trommels. Gebolleerde eindrollen zorgen voor een stabiel spooreffect. In de meeste gevallen is het monteren van een gebolleerde eindrol al voldoende.

Vragen?

Wilt u nog meer weten over een gebolleerde eindrol en bent u benieuwd wat er precies mee gedaan kan worden? Stel uw vragen aan de specialisten van ACB Transportbandenvoor gebolleerde eindrollen. Zij helpen u graag met al uw vragen.